HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen överväger polisanmälan

Uppsala Hyresgästföreningen överväger att polisanmäla den ombildningskonsult som anlitats i samband med ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter i Gränby i Uppsala.

Under torsdagen rapporterade P4 Uppland att en konsult använder sig av tvivelaktiga metoder för att få de boende att rösta ja till en ombildning till bostadsrätter i Gränby. Hyresgäster ska ha erbjudits pengar, handikappanpassning, trädgårdshjälp och byte av lägenhet för att gå med på ombildning.

Bostadsbolaget Rikshem meddelar i dag att de valt att bryta med den anlitade ombildningskonsulten, som i mejl till P4 Uppland medger att han utövat påtryckningar mot hyresgäster.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Alexander Kuzmicki, enhetschef för juridik på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, tycker det är positivt att Rikshem valt att avsluta samarbetet med konsulten.

Annons

– Det är tydligt agerande som visar att man är en seriös boaktör, säger han.

Han är starkt kritisk till konsultens metoder och övervägar att lämna in en polisanmälan.

Annons
Läs ocksåHyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsenThea Thanprasit, halvkroppasbild, sitter med jeans framför sig på bordet, på återbruksverkstaden.

-Det kan vara någon form av korruptionsbrott, bedrägeri eller trolöshet mot huvudman, men det får polisen titta närmare på.

Läs också Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.