Annons

Hyresgästföreningen överväger polisanmälan

Uppsala Hyresgästföreningen överväger att polisanmäla den ombildningskonsult som anlitats i samband med ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter i Gränby i Uppsala.

Under torsdagen rapporterade P4 Uppland att en konsult använder sig av tvivelaktiga metoder för att få de boende att rösta ja till en ombildning till bostadsrätter i Gränby. Hyresgäster ska ha erbjudits pengar, handikappanpassning, trädgårdshjälp och byte av lägenhet för att gå med på ombildning.

Bostadsbolaget Rikshem meddelar i dag att de valt att bryta med den anlitade ombildningskonsulten, som i mejl till P4 Uppland medger att han utövat påtryckningar mot hyresgäster.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Alexander Kuzmicki, enhetschef för juridik på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, tycker det är positivt att Rikshem valt att avsluta samarbetet med konsulten.

Annons

– Det är tydligt agerande som visar att man är en seriös boaktör, säger han.

Han är starkt kritisk till konsultens metoder och övervägar att lämna in en polisanmälan.

Annons
Läs ocksåElena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

-Det kan vara någon form av korruptionsbrott, bedrägeri eller trolöshet mot huvudman, men det får polisen titta närmare på.

Läs också Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.