Annons

Hyresgästföreningen satsar på boskolor

Landskrona Under våren besöker Hyresgästföreningen Region norra Skåne SFI-utbildningar. Genom boskolor får nysvenskar kunskap om föreningen och livet som hyresgäst.

Landskrona är först ut i raden av SFI-utbildningar som får en lektion av Hyresgästföreningen.

– Det är första gången vi gör en liknande satsning i Landskrona och det hela har varit lyckat, säger Helena Rasmusson, verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under boskolans tre timmar får eleverna information om allt från hur det vanligtvis går till i en tvättstuga till hur läget på bostadsmarknaden ser ut.

– Vi upplever att det finns ett stort behov av information till den här gruppen människor. Även information om Hyresgästföreningens arbete är uppskattat, en del är medlemmar men har ingen aning om att vi kan erbjuda så mycket mer än bara rådgivning, säger Helena Rasmusson.

Annons

Ett ämne som ofta kommer upp till diskussion under lektionerna är svårigheterna i att få tag på en lägenhet.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Många av de jag möter är förtvivlade över hur svårt det är att få tag på en bostad, säger Helena Rasmusson.  

Målet är att samtliga av Hyresgästföreningen Region norra Skånes största städer ska få ta del av boskolor under våren.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.