HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen satsar på boskolor

Landskrona Under våren besöker Hyresgästföreningen Region norra Skåne SFI-utbildningar. Genom boskolor får nysvenskar kunskap om föreningen och livet som hyresgäst.

Landskrona är först ut i raden av SFI-utbildningar som får en lektion av Hyresgästföreningen.

– Det är första gången vi gör en liknande satsning i Landskrona och det hela har varit lyckat, säger Helena Rasmusson, verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen.

Läs ocksåAllt färre läser tidning – då fortsätter Hem & Hyra att växa

Under boskolans tre timmar får eleverna information om allt från hur det vanligtvis går till i en tvättstuga till hur läget på bostadsmarknaden ser ut.

– Vi upplever att det finns ett stort behov av information till den här gruppen människor. Även information om Hyresgästföreningens arbete är uppskattat, en del är medlemmar men har ingen aning om att vi kan erbjuda så mycket mer än bara rådgivning, säger Helena Rasmusson.

Ett ämne som ofta kommer upp till diskussion under lektionerna är svårigheterna i att få tag på en lägenhet.

Läs ocksåTrasiga spisar och överhyra – hyresgäster får 8,6 miljoner

– Många av de jag möter är förtvivlade över hur svårt det är att få tag på en bostad, säger Helena Rasmusson.  

Målet är att samtliga av Hyresgästföreningen Region norra Skånes största städer ska få ta del av boskolor under våren.

Läs också Pensionär nekas byte trots skyhög hyra Många hyror fortfarande inte klara i regionen Hyresvärden tar inget ansvar för usel mobiltäckning – "Folk tror att man ringer från en bunker"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.