Annons

Hyresgästföreningen knyter nya föreningsband i Landskrona

Landskrona Nu sjösätts projektet ”Hela ideella” där Hyresgästföreningen är en av initiativtagarna. Tanken är att föreningarna i Landskrona lättare ska kunna samarbeta.
Foto: Gry Ellebjerg
Helena Rasmusson är en av initiativtagarna till "Hela ideella" i Landskrona.

Grundtanken med ”Hela ideella” är att olika föreningar ska hitta gemensamma nämnare så att de lättare kan jobba ihop i olika projekt. ”Hela ideella” ska dessutom vara en remissinstans till kommunen. De kommer även att samverkan inom folkhälsa och motverka segregation.

Helena Rasmusson är verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen. Hon är en av initiativtagarna och är ordförande i ”Hela ideellas” styrelse. Hon ser en stor vinning med att Hyresgästföreningen är med i paraplyorganisationen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Istället för att vi ska sitta med våra egna utmaningar kanske det finns andra föreningar som kan hjälpa oss att lösa ett problem. Ta Pro, som är en pensionärsförening, som exempel. Trots att de består av äldre medlemmar kanske de vill jobba med en förening som har många unga. Pensionärer som vill engagera sig i läxläsning med ungdomar.

Annons

Enligt Helena Rasmusson är en av tankarna att ”Hela ideella” ska samarbeta nära kommunen. Hon menar att många gånger är kommunen begränsad i och med att de arbetar under strängare regler än vad föreningar gör.

– Vi ska inte konkurrera med kommunen utan vi ska föra en dialog och hjälpas åt. Det kommunen inte kan göra kanske en förening kan söka pengar för och utföra.

Läs ocksåHammarkullens unika modell kan exporteras

I nuläget har ”Hela ideella” fått en styrelse och i måndags hade de sitt första informationsmötet mot andra föreningar för att uppmana dem att gå med.

Annons

Nästa steg är att bygga en hemsida och bestämma vilka frågor de ska fokusera på.

Läs också Hyresgästföreningen drar igång Hela Landskrona Här får nyanlända inblick i svenskt föreningsliv "House of Beatrice" ‒ ett rum för kvinnor i Kristianstad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.