Annons

Hyresgästföreningen vill ha svar om försäljning

Växjö För att försöka stoppa Växjö kommuns försäljning av 2 000 lägenheter ordnar Hyresgästföreningen i kväll ett möte. Där ska politiker svara på varför de vill sälja.

I juni beslutade kommunfullmäktige i Växjö att 2 000 av de kommunala bostadsbolagens 12 000 lägenheter ska säljas. Pengarna från försäljningen ska finansiera kommunens verksamhet, bland annat skolan.

Hyresgästföreningen är emot en sådan försäljning och även att kommunen beslutat om utdelning från bostadsbolagen på 25 miljoner kronor. Därför anordnar de i kväll ett möte där politikerna får svara på frågor från allmänheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hyresgästföreningen ställer sig inte bakom planer som försämrar för hyresgäster. Nu måste vi samla ihop oss, bilda opinion och manifestera för att vi ska lyckas stoppa planerna! säger Bo Karlsson, ordförande Hyresgästföreningen i Växjö i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Hyreskrav i Växjö skapar debatt bland Växjöborna på nätet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.