Annons

Hyreshöjning för boende i Landskronahem

Landskrona Hyresgästföreningen och Landskronahem har förhandlat klart om nästa års hyreshöjning. Resultatet landade på en höjning med 1,3 procent i genomsnitt.
Foto: Gry Ellebjerg

Den 1 januari nästa år höjs hyran för de hyresgäster som bor i Landskronahems 2700 lägenheter. Om du har en hyra på 7 000 kronor blir det en hyreshöjning med 91 kronor. Ökningen kommer dock att variera då Landskronahem tillämpar en differentierad hyressättningsmodell. Det betyder att hyran sätts utifrån olika kriterier som exempelvis standard, storlek och läge. I praktiken kan det betyda att lägenheter i samma trappuppgång kan få olika hyreshöjningar. Hur fördelningen kommer att ske bestäms i början av nästa år.

Landskronahems vd, Mikael Forsberg är nöjd med uppgörelsen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har haft en dialog med Hyresgästföreningen och träffat en överenskommelse. Vi utgick mycket från det arbete och det underhåll vi som bolag har framför oss. Vi utgick även från kostnadsökningar som exempelvis taxeökningar. Jag tycker vi hittade vi en rimlig nivå både för bolaget och för våra hyresgäster.

Annons

I 2016 års förhandling kom parterna inte överens och Landskronahem strandade förhandlingen. Parterna gjorde tillslut upp om en tvåårig överenskommelse som innebar att 2017 höjdes hyran med 1,3 procent totalt, varav 0,7 procent var för den uteblivna hyreshöjningen för 2016 och 0,6 procent var för hyreshöjningen 2017. I år höjdes hyran med 0,5 procent.

Läs om de andra Skånska hyresuppgörelserna för 2019 här.

Annons
Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.