Annons

Hyreshöjningar i Vilhelmina och Malå

Västerbotten Malåbostaden och Vilhelminabostäder höjer hyrorna. Hos båda bolagen sker hyreshöjningen i två steg under 2013.

Hyresgästföreningen rapporterar om två färdiga hyresförhandlingar i Västerbotten.

Malåbostaden hade yrkat på att få höja hyrorna med 3,1 procent från första mars. Efter att ha förhandlat om höjningen kom parterna överens om att höja hyrorna i två steg under 2013. Från och med första april höjs hyran med 1,14 procent och från första oktober med ytterligare 0,8 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons

Malåbostaden höjer även avgiften för bilplatser med tio kronor per plats och månad.

Även de privata fastighetsägarna i Malå, som företräds av Fastighetsägarna MittNord, höjer hyrorna. Här blir det en höjning på 1,3 procent från och med första april. Fastighetsägarna hade krävt att få höja hyrorna med tre procent.

Läs ocksåLagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"Tvådelad bild med en man i yngre medelåldern i kavaj och en digital tavla från tingsrätten som visar pågående förhandlingar.

Vilhelminabostäder
Hos Vilhelminabostäder slutade hyresförhandlingarna med en liknande uppgörelse som hos Malåbostaden. Även här höjs hyran i två steg, från första april med en procent och från första oktober med 0,8 procent.

Annons

De som hyr p-plats hos Malåbostaden får räkna med en avgiftshöjning från första oktober. P-platser blir tio kronor dyrare per månad, carport och p-däck får en höjning på 20 kronor per månad och garageavgiften höjs med 30 kronor per månad.

Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.