HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjningar i Vilhelmina och Malå

Västerbotten Malåbostaden och Vilhelminabostäder höjer hyrorna. Hos båda bolagen sker hyreshöjningen i två steg under 2013.

Hyresgästföreningen rapporterar om två färdiga hyresförhandlingar i Västerbotten.

Malåbostaden hade yrkat på att få höja hyrorna med 3,1 procent från första mars. Efter att ha förhandlat om höjningen kom parterna överens om att höja hyrorna i två steg under 2013. Från och med första april höjs hyran med 1,14 procent och från första oktober med ytterligare 0,8 procent.

Läs ocksåSå kan du påverka hyresförhandlingarnaHänder skriver på tangentbord.

Malåbostaden höjer även avgiften för bilplatser med tio kronor per plats och månad.

Även de privata fastighetsägarna i Malå, som företräds av Fastighetsägarna MittNord, höjer hyrorna. Här blir det en höjning på 1,3 procent från och med första april. Fastighetsägarna hade krävt att få höja hyrorna med tre procent.

Läs ocksåSå förhandlas din hyra

Vilhelminabostäder
Hos Vilhelminabostäder slutade hyresförhandlingarna med en liknande uppgörelse som hos Malåbostaden. Även här höjs hyran i två steg, från första april med en procent och från första oktober med 0,8 procent.

De som hyr p-plats hos Malåbostaden får räkna med en avgiftshöjning från första oktober. P-platser blir tio kronor dyrare per månad, carport och p-däck får en höjning på 20 kronor per månad och garageavgiften höjs med 30 kronor per månad.

Läs också Allbohus vill höja hyran med 4,1 procent Sveriges Allmännytta sågar Hyresgästföreningens rapport Hyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.