Annons

Hyreshöjningarna hittills: 0,8 procent

Nyheter Spelet om nästa års hyror är i gång. De uppgörelser som hittills är klara landar i genomsnitt på måttfulla 0,8 procent.

I förra veckan gick Riksbanken ut med besked om att reporäntan sänks till noll procent. Det tycker Hyresgästföreningen är ett starkt argument för att hyrorna ska hållas tillbaka nästa år. Och de sammanlagt sju överenskommelser som hittills träffats har landat på en moderat nivå. Snittet för de sex kommunala bolag där hyrorna är klara landar på 0,8 procent, en nivå som Erik Elmgren, förhandlingschef på Hyresgästföreningen, är nöjd med.

Men gladast är förmodligen Bollnäs Bostäders hyresgäster. De får ingen höjning alls i år.
– Vi hoppas naturligtvis på fler nolluppgörelser, men det är svårt och kräver att värden tar sitt ansvar och låter de låga ränteläget och gynnsamma förutsättningar att äga fastigheter kommer hyresgästerna till godo, säger Erik Elmgren förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det enda privata bolaget med färdigförhandlade hyror är Botrygg i Göteborg, vars hyresgäster får 0,45 procent i hyreshöjning. Dessutom finns ett antal flerårsuppgörelser med kommunala bostadsbolag som hänger med sedan tidigare år.

Annons
Läs också Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.