HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjningen klar för Mönsterås Bostäder

Kalmar En hyreshöjning på cirka 0,99 procent. Det blir det för de flesta, men inte alla, hyresgästerna som hyr hos Mönsterås Bostäder.
Hyresgästföreningen är nöjd med överenskommelsen med Mönsterås Bostäder.

Det blir en hyreshöjning med 0,99 procent från och med årsskiftet. Det står klart sedan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen nu förhandlat klart. Höjningen motsvarar 56 kronor i månaden för en trerumslägenhet på 73 kvadratmeter. Men det blir inte samma höjning for alla hyresgäster.

– Lägenheternas olika boendevärden medför att 2019 års hyresförändringar kommer att variera från lägenhet till lägenhet, förklarar Armin Avdic, vd på Mönsterås Bostäder till tidningen Barometern.

Läs ocksåFörsta kooperativa trygghetsboendet i Nässjö

Den exakta storleken på hyreshöjningen påverkas av lägenheternas läge och standard samt av den individuella mätningen för värme och vatten som finns i vissa delar av företagets bestånd. Höjningen omfattar inte det nybyggda bostadsområdet i hamnen. Enligt en tidigare överenskommelse mellan bolaget och Hyresgästföreningen höjs hyrorna där först 2020.

Både bostadsbolaget och Hyresgästföreningen är nöjd med såväl förhandlingarna som utfallet, som präglats av samsyn. Det krävdes endaste en kort förhandlingsprocess för att parterna skulle nå en överenskommelse som båda var nöjda med.

Läs också Vd:n tror inte på lågprisrust Domstol jagar Blötbergets Fastigheter för vite på 50 000 Bostadsbolagets ordförande drar nytta av livet som hyresgäst Anklagades för vanvård - får bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.