Annons

Hyreshöjningen klar för Mönsterås Bostäder

Kalmar En hyreshöjning på cirka 0,99 procent. Det blir det för de flesta, men inte alla, hyresgästerna som hyr hos Mönsterås Bostäder.
Hyresgästföreningen är nöjd med överenskommelsen med Mönsterås Bostäder.

Det blir en hyreshöjning med 0,99 procent från och med årsskiftet. Det står klart sedan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen nu förhandlat klart. Höjningen motsvarar 56 kronor i månaden för en trerumslägenhet på 73 kvadratmeter. Men det blir inte samma höjning for alla hyresgäster.

– Lägenheternas olika boendevärden medför att 2019 års hyresförändringar kommer att variera från lägenhet till lägenhet, förklarar Armin Avdic, vd på Mönsterås Bostäder till tidningen Barometern.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den exakta storleken på hyreshöjningen påverkas av lägenheternas läge och standard samt av den individuella mätningen för värme och vatten som finns i vissa delar av företagets bestånd. Höjningen omfattar inte det nybyggda bostadsområdet i hamnen. Enligt en tidigare överenskommelse mellan bolaget och Hyresgästföreningen höjs hyrorna där först 2020.

Både bostadsbolaget och Hyresgästföreningen är nöjd med såväl förhandlingarna som utfallet, som präglats av samsyn. Det krävdes endaste en kort förhandlingsprocess för att parterna skulle nå en överenskommelse som båda var nöjda med.

Annons

Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.