Annons

Hyreshus tvångsförvaltas i Perstorp

Perstorp Hyresnämnden har beslutat om tvångsförvaltning av en fastighet i Perstorp. Tillfällig förvaltare är Perstorpsbostäder.

− Det är ovanligt att Hyresgästföreningen begär tvångsförvaltning. Jag har jobbat här i elva år och jag kan räkna antalet gånger på en hand, säger Lillemor Nordhöj vid Hyresgästföreningen.

Den här gången handlar problemen om obetalda fjärrvärmefakturor i fastigheten Granen 11 med adress Möllestigen 8 i Perstorp. Vid två tillfällen har Hyresgästföreningen yrkat att fastigheten ska tvångsförvaltas. Senast var den 28 maj i våras då värden inte betalat in förfallna fjärrvärmefakturor. Perstorps fjärrvärme hotade att stänga av värmen vilket hade drabbat hyresgästerna i de fyra lägenheterna. Men då Hyresgästföreningen ansökte om tvångsförvaltning fortsatte fjärrvärmebolaget att leverera värme.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom värden inte gick att nå beslutade hyresnämnden att fastigheten skulle tvångsförvaltas fram tills en slutgiltig prövning i augusti. Nu har hyresnämnden gått på Hyresgästföreningens linje och satt fastigheten under tvångsförvaltning fram till och med den 22 augusti 2014. Hyresnämndens anser att värden ”saknar förmåga och förutsättningar att förvalta fastigheten på ett för de boende godtagbart sätt”. Lillemor Nordhöj är nöjd med hyresnämndens beslut.

− Jag tycker det är bra för de boende att de blev så här. Vi är glada att Perstorpsbostäder ställer upp men det allra bästa är ju att fastighetens säjs och får en ny ägare.

Annons

Tommy Viebke är vd vid Perstopbostäder och han hoppas på att hyresgästerna nu får det bättre.

Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

− Jag hoppas att de känner sig trygga med oss, att de kan ringa in och felanmäla och att de tycker att vi ansvarar och tar hand om huset på ett bra sätt.

Vad får ni ut av att tvångsförvalta en fastighet?

Annons

− Vi vill hålla en god kontakt med Hyresgästföreningen. Det kan vi ha glädje av båda inför framtiden. Vi skapar förtroende för varandra.

Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.

Ägarna är försatta i konkurs och fastigheten ligger ute till försäljning. Om huset får en ny ägare kan tvångsförvaltningen upphöra innan den utsatta tiden.

Läs också Efter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst” Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.