Annons

Hyresklart i Karlshamn

Karlshamn Karlshamnsbostäder höjer hyran med 0,5 procent från första januari 2017.

Hyresförhandlingarna för 2017 års hyra mellan Hyresgästföreningen och Karlshamnsbostäder är nu klara. Uppgörelsen innebär en höjning på 0,5 procent. För en genomsnittlig trerummare motsvarar höjningen 30 kronor i månaden.

– Det hängde mörka moln över årets hyresförhandling. Höjningarna de senaste åren har långt ifrån täckt de kostnadsökningar fastighetsbranschen har, säger Karlshamnsbostäders vd Stefan Nilsson i ett pressmeddelande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Karlshamnsbostäder hade yrkat på en hyreshöjning på 1,5 procent. Budet från Hyresgästföreningen var 0,35 procents höjning.

Enligt pressmeddelandet från Karlshamnsbostäder var det en en höjning av hyrorna för garage, carportar och p-platser som var en viktig faktor för att parterna skulle nå en uppgörelse.

Annons

– Annars hade det blivit mycket svårt att komma överens. Nu förhåller vi oss till uppgörelsen, en förhandling handlar ju om ett givande och tagande, säger Stefan Nilsson.

Läs ocksåCarina kämpar mot ensamhetenEn äldre och en medelålders kvinna sitter och pratar

Lena Svensson är ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation. Hon säger till Hem & Hyra att de stod långt ifrån varandra när förhandlingarna började men att de efter flera samtal kom överens.

– Det är en rimlig höjning när ränteläget är som det är. Bolaget fick inte riktigt det som de begärde men vi kom överens. Det känns ändå som att det finns medel till renoveringar. Det kan så att det var frågan om parkeringsplatserna som räddade förhandlingarna, säger Lena Svensson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation.

Annons

Karlshamnsbostäder har 2 265 lägenheter i sitt bestånd.

Läs ocksåStadsodlingen skapar gemenskap bland grannarna året om
Fakta: Hyreshöjningar i Blekinge 2017

Följande hyreshöjningar är klara: 

Karlshamnsbostäder 0,5 procent
Karlskronahem 0,65 procent
Victoria Park 0,7 procent

Läs också Säker pandemifika bryter vardagen i Mörrum Köpte elbil – övertygade sin hyresvärd att fixa laddstolpe Pandemin stoppar visningar: måste tacka ja eller nej utan att ha sett

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.