HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyreskontrakt säljs svart i Karlskoga

Örebro Karlskogahem har gjort en polisanmälan efter upptäckt av olaglig handel av hyreskontrakt. Den svarta marknaden urholkar systemet, säger bostadsbolagets vd.

Det kommunala bostadsbolaget Karlskogahems tjänst Direkten har använts till att sälja hyreskontrakt svart.  Tjänsten innebär att den som är snabbast att tacka ja till lägenheten får den, utan att behövt stå i Karlskogahems bostadskö.

– Hela systemet blir förstört av den olagliga marknaden, säger Ann Hermansson Alm, vd Karlskogahem

Annons
Läs ocksåHotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten

I februari trädde det fram en person som hade köpt ett hyreskontrakt för 25 000 kronor. Men personen fick ingen lägenhet och vände sig då till Karlskogahem och berättade hur det gått till när hyreskontraktet köptes.

När kontraktet köptes ville säljarna inte bara ha betalt. De ville även ha personens inloggningsuppgifter till Direkten. Det var så de skulle få tag i en lägenhet genom att vara inloggade hela tiden. På så vis kunde de tacka ja så fort det dök upp något.

Annons
  • – Folk blir förvånade över att den här handeln finns i lilla Karlskoga. Men själv blev jag inte det. Överallt där det råder brist på någonting uppstår en svart marknad tyvärr, i det här fallet bostäder, säger Ann Hermansson Alm.

Läs också Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Unik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyra Skånepolis inför rätta för adressfusk – hyresvärden misstänkte svartuthyrning i Stockholms innerstad Notorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.