Annons

Hyresnämnden kritiserar Örebro som hyresvärd

Örebro I en fastighet där Örebro kommun är hyresvärd har det saknats ordningsföreskrifter. Bland annat har kommunen ansett att hundar får vara lösa på gården. Något som hyresnämnden kritiserar.

Det bor bara ett fåtal hyresgäster i det lyhörda K-märkta huset i centrala Örebro, men grannsämjan kan inte vara på topp. En av hyresgästerna har under en längre tid känt sig störd av sin granne.

Störningarna har, enligt hyresgästen, bland annat bestått i att hunden varit okopplad på gården och att det rullas saker på golvet nattetid, troligen klot som hunden leker med.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Örebro kommun, som är hyresvärd, menar att störningarna som förekommit är vad man får tåla som hyresgäst och att hundar får vara lösa på gården som tillhör fastigheten.

Annons

Men det tycker inte hyresnämnden.

De skriver att hyresgästens uppgifter och störningar är detaljerade och trovärdiga och menar i sitt beslut att det är anmärkningsvärt att värden, Örebro kommun, inte gett ut föreskrifter om att onormala störningar inte får förekomma efter klockan 22.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Nämnden skriver: ”Det framstår som anmärkningsvärt att kommunen inte har gett ut föreskrifter /…/ att onormala störningar inte får förekomma nattetid efter 22-tiden” och ”Hyresnämnden anser till skillnad från kommunen att gott skick i hyresförhållanden ställer krav på att hund ska vara kopplad inom en ”hyresfastighet”.

Annons

Hyresnämnden beslutar att kommunen ska skicka en rättelseanmaning till den störande grannen både om att det ska vara tyst efter klockan 22 och om att hunden ska vara kopplad på gården.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.