Annons

Hyresnämnden väntar för hyresgäster i Ljungby

Ljungby Heimstaden i Ljungby har vänt sig till hyresnämnden för att pröva hyran för de 50 hushåll som inte betalat in deras direktaviserade hyreshöjning på 1,2 procent.

I december förra året frånträdde Heimstaden hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen om årets hyror. Och i januari stod det klart att Heimstaden direktaviserat sina hyresgäster.

Hyresgästerna fick en hyreshöjning på 1,2 procent. Samtidigt fick de beskedet att om höjningen inte betalades riskerade de att hamna i hyresnämnden. 90 procent av hyresgästerna betalade.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I dag har 93 procent av hushållen betalat den nya hyran och Heimstaden har vänt sig till hyresnämnden för att pröva hyran hos de 50 hushåll som valt att följa Hyresgästföreningens råd och betala in den gamla hyran.

– Vi har vänt oss till hyresnämnden nu för de sju procent som är kvar och det är för att inte dra ut det här på tiden. Men jag hoppas fortfarande att vi ska hitta en ömsesidig lösning på de låsningar som varit, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Annons

Sanna König, Hyresgästföreningens förhandlare, säger inför kommande prövning i nämnden:

Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.

– Vi kommer att företräda dem som vi har fullmakt för och rådet är att fortsätta att betala den gamla hyran.

Även i Norrköping strandade förhandlingarna mellan Heimstaden och Hyresgästföreningen. Där gjordes en uppgörelse som landade på samma nivå som Heimstaden direktaviserade, 1,2 procent. En höjning som införs första april.

Läs mer:

Annons
Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

Fortsatt infekterat i Ljungby

Förhandlingsstopp i Ljungby

Läs också Livsfarlig smitta i hyreshus kan ha kommit från rörstumpar och handdukstorkar Hyresbasen om direktaviseringen i Malmö: ”Fel att göra så” Hyresgästerna tog strid för träden som värden ville fälla: “Varmare i lägenheten när skuggan försvinner”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.