HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresnämnden väntar för hyresgäster i Ljungby

Ljungby Heimstaden i Ljungby har vänt sig till hyresnämnden för att pröva hyran för de 50 hushåll som inte betalat in deras direktaviserade hyreshöjning på 1,2 procent.

I december förra året frånträdde Heimstaden hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen om årets hyror. Och i januari stod det klart att Heimstaden direktaviserat sina hyresgäster.

Hyresgästerna fick en hyreshöjning på 1,2 procent. Samtidigt fick de beskedet att om höjningen inte betalades riskerade de att hamna i hyresnämnden. 90 procent av hyresgästerna betalade.

Läs ocksåJohan håller sekundkoll på värmen med egen uppfinning – fick rätt mot hyresvärden

I dag har 93 procent av hushållen betalat den nya hyran och Heimstaden har vänt sig till hyresnämnden för att pröva hyran hos de 50 hushåll som valt att följa Hyresgästföreningens råd och betala in den gamla hyran.

– Vi har vänt oss till hyresnämnden nu för de sju procent som är kvar och det är för att inte dra ut det här på tiden. Men jag hoppas fortfarande att vi ska hitta en ömsesidig lösning på de låsningar som varit, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Sanna König, Hyresgästföreningens förhandlare, säger inför kommande prövning i nämnden:

Läs ocksåHyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

– Vi kommer att företräda dem som vi har fullmakt för och rådet är att fortsätta att betala den gamla hyran.

Även i Norrköping strandade förhandlingarna mellan Heimstaden och Hyresgästföreningen. Där gjordes en uppgörelse som landade på samma nivå som Heimstaden direktaviserade, 1,2 procent. En höjning som införs första april.

Läs mer:

Läs ocksåMattis och Pauline portades från hyresförhandlingen: ”Tycker vi har rätt till inflytande”Mattis Nilsson och Pauline Green på gården till huset där de bor.

Fortsatt infekterat i Ljungby

Förhandlingsstopp i Ljungby

Läs också Kokainfylld fågelholk ska bevisa misstänkt svartuthyrning Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.