HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresrätten bekväm och populär

Stockholm Av Bostadsförmedlingens sökande bor de allra flesta i hyresrätt. Bekvämligheten att slippa underhålla och renovera själv lyfts fram som den främsta orsaken.

Bostadsförmedlingens kundpanel är till för att skapa en bild av Stockholm som bostadsort och boendefrågor utifrån de personer som står i bostadskö. Av de drygt 3 400 tillfrågade svarade 52 procent att de helst skulle bo i hyresrätt. Den vanligaste orsaken var bekvämligheten, att man slipper renovera och underhålla själv. 

Fler äldre än yngre vill bo i hyresrätt, 62 procent av alla över 65 år jämfört med runt 40 procent mellan 18 och 44 år. Webbundersökningen hade vid detta tillfälle 3 400 svarande, med en svarsfrekvens på 67 procent.

Läs ocksåNyseparerade Piotr nekas bostad av värden Einar Mattsson – för att han har barnPiotr Kundu

Av de sökande hos Bostadsförmedlingen har tre av fyra redan ett ordnat boende, varav många bor i bostadsrätt. Enligt Marika Nordström, chef marknad på Bostadsförmedlingen i Stockholm visar undersökningen att många av dem har en idé om att på sikt flytta till hyresrätt. 

Läs också Sollentunabo fick lägenhet efter 16 dagar i bostadskön Ensamstående Lisa nekades lägenhet – så svarar Bostadsförmedlingens vd Värd säger nej till ensamstående Lisa – ”lägenheten avsedd för två vuxna och två barn” Sabine nekas hyreskontrakt - för att hon är gift

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.