Annons

Hyresvärd förbjöd plötsligt hyresgästerna att röka

Helsingborg Det är förbjudet att röka i era lägenheter, skrev hyresvärden med stora bokstäver. Men efter samtal med Hyresgästföreningen tog han tillbaka påståendet.

En hyresvärd kan inte hur som helst förbjuda rökning inne i hyresgästernas lägenheter. En hyresgäst i Helsingborg reagerade nu i november på en lapp som värden satte upp i trappen. På lappen stod det att klagomålen om röklukt var många och värden meddelade att det var förbjudet att röka i lägenheterna och i husets övriga utrymmen.

− När jag pratade med vd:n om detta menade han att det var en olycklig formulering. Det var busrökande i trappuppgångarna de ville åt, säger Carina Klang, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det finns hyresvärdar som numera skriver in i rökförbud i hyreskontrakten, men om det skulle vara skäl för uppsägning är ännu inte rättsligt prövat (undantag allergihus). Mer om det kan du läsa här: Svagt intresse för rökfria lägenheter

Annons
Läs också Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.