HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresvärd i Tranås riskerar tvångsförvaltning

Tranås I dag skickade Hyresgästföreningen in en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden. Det handlar om en hyresfastighet med 24 lägenheter i Tranås.

Jennifer Myrén, ärendehandläggare hos Hyresgästföreningen, förklarar bakgrunden:

– Skälet är att vi ser att det finns väldigt väldigt allvarliga brister och det handlar om brister sedan lång tid tillbaka. Första gången jag var där fick jag en chock. Och det bor barnfamiljer där. Så här ska ingen behöva ha det.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Bristerna som Hyresgästföreningen påtalar är många, exempelvis mögel, obefintlig ventilation, en farlig hiss, läckage, huvudnycklar som slarvats bort, vilket lett till stölder. Och åtgärder som inte utförs när något går sönder.

Annons

– Den in och utvändiga fastighetsskötseln är i det närmaste obefintlig och tvättstugan är under all kritik, säger Jennifer Myrén.

Ägaren till huset, som är på fem våningar, bor i Norge och är enligt flera hyresgäster svår att nå. Något som blev akut när det i julas uppstod en läcka i ett avlopp.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

– Hyresgästen ringde mig och berättade att det inte gick att få tag i någon. Till slut fick räddningstjänsten åka dit. Så här kan det inte vara. Fastighetsägaren gör minsta möjliga, säger Jennifer Myrén.

Annons

Hyresnämnden brukar i regel ta upp ärenden om tvångsförvaltning skyndsamt.

Fakta: Tvångsförvaltning

​Om en hyresvärd grovt missköter sina fastigheter kan hyresnämnden besluta om tvångsförvaltning.
Värden tvingas då lämna över hela ansvaret för fastighet­en till en annan förvaltare, som tar in hyrorna och sköter huset, vanligtvis i en period på tre år. Nya beslut om tvångsförvaltning tas om det krävs.
Endast kommuner och Hyresgästföreningen kan ansöka om tvångsförvaltning.

Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.