Annons

Hyresvärd satsar på vältränade hyresgäster

Kristianstad Bättre hälsa är aldrig fel, resonerar det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad. Under våren gympar deras hyresgäster gratis.

​Tre kvällar i veckan i gympasalar runt om i Kristianstad och Åhus håller Korpen gympa. Under våren slipper de som bor hos ABK terminsavgiften och tränar gratis.

Annons

Tycker ni att era hyresgäster behöver komma i bättre form?
– Det är aldrig fel att erbjuda olika sätt att förbättra allmänhälsan, säger ABKs Krister Hjelm. Så visst är det en del i det hela. Tidigare har vi satt upp hälsospår i bostadsområdena tillsammans med orienteringsklubben. De finns i Gamlegården och i Tivoliparken bland annat. Man kan själv testa konditionen och så där och se hur den, förhoppningsvis, förbättras.

Varifrån kom idén?
– Det var Korpen som tog kontakt med oss. Vi har stöttat dem tidigare, genom Hyresgästföreningen, och nu tyckte vi att det vore bättre att samarbeta direkt.
Hittills har ett fyrtiotal hyresgäster nappat på erbjudandet, enligt Pia Brink som leder ett par av träningspassen.
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Du åldras snabbare i hyresrätt – ny studie får kritik: ”Inte säkerställt” Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan" Gav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att fly Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.