Annons

Hyresvärd vänder sig till hovrätten för andra gången

Västmanland En hyresvärd i Arboga har för andra gången vänt sig till hovrätten för att få en ”besvärlig” hyresgäst uppsagd. Han och hyresgästen har länge varit i konflikt med varandra.
En hyresvärd i Arboga har för andra gången vänt sig till hovrätten för att få en hyresgäst uppsagd.

Parterna möttes i Svea hovrätt i måndags.

Hem & Hyra har tidigare berättat om konflikten mellan hyresvärden, en 81-årig man, och hyresgästen som bor i en kulturbyggnad i centrala Arboga.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En tvist fick sin lösning i fjol, när hovrätten gav hyresgästen rätt och hon slapp en ombyggnation av lägenheten som hyresvärden hade planerat. Han ville förändra lägenhetens planlösning helt genom att riva upp golv och flytta väggar.

Annons

Hyresvärden känner sig trakasserad och förföljd av kvinnan och ville säga upp henne förra våren. Som grund för uppsägningen anger han i ansökan till hyresnämnden att hon ”integrerar, söker konflikt och uppviglar andra”. 2011 sade han upp henne första gången av ungefär samma skäl, men förlorade även den gången i hyresnämnden och därefter i hovrätten.

Domstolen presenterar sitt beslut tisdagen den 28 mars.

Läs också”Uppviglande” hyresgäst får bo kvar

Läs även

Annons

Uppviglande hyresgäst får bo kvar

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.