Annons

Hyresvärd vill höja hyrorna med 20 procent

Uppsala Hyresgästerna i Kvarnen-huset i Uppsala hotas av hyreshöjningar på 20 procent. Hyresvärden Andersson Company hänvisar till lägenheternas attraktiva läge.

Hyreshöjningen innebär 1200 kronor mer i månaden för den som har en genomsnittlig hyra på 6100 kronor.
–Det är katastrof. Jag förstår inte hur de kan höja hyrorna när de inte har renoverat ett enda dugg inne i lägenheterna, säger en hyresgäst som Hem & Hyra talat med.

Många oroliga hyresgäster har ringt till Hyresgästföreningen sedan de fick beskedet om den planerade höjningen för ett par veckor sedan.
–Det här är ett orimligt hyreskrav, det är inte verklighetsförankrat, säger Per Claesson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

2010 sålde kommunen Kvarnengallerian med de totalt 151 hyreslägenheterna till fastighetsutvecklarna Andersson Company och ALM Equity för 248 miljoner kronor.

Annons

Andersson Companys vd Gunnar Andersson har semester och har inte gått att nå för en kommentar. Hans ombud Lars Englund på Fastighetsägarföreningen förhandlar om hyrorna med Hyresgästföreningen.

– Kvarnengallerian har ett väldigt attraktivt läge i Uppsala, nära Resecentrum till exempel. Det positiva läget borde ge avtryck i hyressättningen, vilket det inte gör idag, säger han.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Per Claesson tycker det är dags att kommunen tar sitt ansvar för bostadsmarknaden i Uppsala.
– Det här blir konsekvenserna när kommunen säljer lägenheter och ett bolag med kortsiktiga vinstintressen tar över. På vilket sätt gynnar det hyresgästerna? säger han.

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.