Annons

Hyresvärdar klappade till

Gävleborg ​Almanackor, upplysta miljöhus och gåvor till välgörande ändamål är något av vad hyresvärdarna i Gävle-Dala gav sina hyresgäster till julen 2010.

​Hem & Hyra skickade  ett par julklappsfrågor via mejl till de största privata och kommunala bostadsbolagen i Gävle-Dala och av dem som svarat satsade kommunala Hudiksvallsbostäder mest på sina hyresgäster: 330 000 kronor.

– Alla hyresgäster får en nyttosak i julklapp, t ex en brandfilt. De trogna hyresgästerna som bott hos oss i 20 år eller mer får dessutom en en riktigt fin julklapp. Vi sätter också upp granar och ljusslingor men inte i alla områden, skriver vd Nils-Eric Blomdahl.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Gavlegårdarnas vice vd Lars Lennmalm svarar att företaget inte ger hyresgästerna julklappar men man sätter upp minst 50 granar och smyckar alla miljörum. Gavlegårdarna ger också vissa bidrag till lokalhyra eller mat för julfester.

Annons

Skoglunds som äger fastigheter i flera Dalakommuner ger alla sina hyresgäster en almanacka i julklapp. Det har man gjort de senaste tio åren.

Masmästaren med fastigheter i bland annat Falun och Borlänge gav tidigare sina hyresgäster en julblomma men sedan något år tillbaka skänker man istället pengar till välgörande ändamål.

Annons
Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.

Nybildade företaget Brynäsbo med fastigheter i Gävle skriver att man ”tyvärr inte hann med att göra något särskilt inför julen 2010 men räknar med att satsa 25 000 kronor på bland annat belysning till julen i år”. 

Fakta: Så mycket kostade det

Hudiksvallsb      330 000 kr
Gavlegårdarna   200 000 kr
Skoglunds            80 000 kr
Brynäsbo 2011    25 000 kr

Bostadsbolagens kostnader för julklappar, granar och julbelysning.

Läs också Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.