HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärden fick nog efter 46 försenade hyror

Vellinge Hyresgästen i skånska Vellinge har haft svårt att betala hyran i tid. Nu har hyresvärden fått nog av slarvet och vill riva hyreskontraktet.
Foto: Gry Ellebjerg
Vattenläckan var droppen som avslöjade den otillåtna uthyrningen. Nu riskerar förstahandshyresgästen förlora kontraktet.

Hyresgästen har bott i sin lägenhet hos kommunala Vellingebostäder i åtta år. Under den tiden har hon slarvat med hyran åtskilliga gånger. Nu har hyresvärden fått nog och vill slänga ut henne. Hyresgästen flyttar inte frivilligt och därför har Vellingebostäder vänt sig till hyresnämnden som nu ska avgöra fallet.

Enligt Vellingebostäder har hyresgästen varit sen med hyran hela 46 gånger. Tillika har hon en hyresskuld på 47 000 kronor för hyror som hon över huvud taget inte betalat. Bara i år har hyresvärden inte fått in någon hyra för januari till mars.

Läs ocksåHögljudd hemmaträning riskerar kontrakt

Hyresvärden har haft flera möten med hyresgästen och hon har även tidigare varit på väg att avhysas på grund av sina skulder. När hyresvärden fått in pengarna har man dock dragit tillbaka kravet. Nu anser Vellingebostäder att situationen blivit ohållbar.

Läs också För många katter kan kosta kontraktet Klagade på lekande barn - blev själv uppsagd Vräkt efter vanvård i Varberg Störde grannarna – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.