HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Här tar värden Daniels cykel – fångas på film

Malmö Daniel Tobar Moraga och hans hyresvärd har en lång historik av konflikter och Daniel har sagts upp flera gånger. Den här gången är det Daniel som polisanmäler hyresvärden - för att ha stulit hans cykel.

Det var en tidig morgon som hyresgästen Daniel Tobar Moraga väcktes av ljud från villatomten. När han tittade ut upptäckte han sin egen hyresvärd i full färd med att rulla iväg en av Daniel cyklar. Daniel var snabbt ute och kunde fånga tilltaget på film.

– Jag blev väldigt förvånad. Jag förstår inte varför han inte bara släppte cykeln när han märkte att jag var där, säger Daniel Tobar Moraga.

Läs ocksåHyresvärdens krav - hyreshöjning med 150 procent

Hyresgäst och hyresvärd har en lång rad konflikter bakom sig, vilket Hem & Hyra berättat om. Rättsprocesserna har avlöst varandra och nyligen vann Daniel en hyresstrid där värden ville höja hyran med hela 150 procent. Hyresvärden förlorade i hyresnämnden men snart möts de båda igen i Svea hovrätt, eftersom värden överklagat ett beslut från hyresnämnden som ger Daniel rätt att bo kvar. Värden har sagt upp honom eftersom han menar att Daniel betalat flera värmefakturor för sent.

Hyresvärden fick inte rätt att höja Daniel Tobar Moragas hyra med 150 procent, som han ville.

Men just den här gången är det Daniel som polisanmäler hyresvärden – för cykelstölden. Ord står dock mot ord. Hyresvärden uppger för Hem & Hyra att han satte tillbaka cykeln igen medan Daniel hävdar att både cykeln på filmen och ytterligare en cykel har saknats sedan den där morgonen.

Skälet till att hyresvärden valde att köra iväg med cykeln var att han ville se om det var stöldgods. Det säger han själv.

Läs ocksåMathilda får hyran sänkt efter historisk överenskommelse

– Jag ville se ramnumret på cykeln för att kunna kolla med polisen om den var stulen.

Cykeln visade sig dock tillhöra Daniel.

Daniel Tobar Moraga har sagts upp av sin hyresvärden två gånger. Både gånger har han fått rätt vid de rättsliga prövningarna. Men det senaste beslutet har värden överklagat.

Trots att Daniel Tobar Moraga har bott i huset i tjugo år och har ett hyreskontrakt menar hyresvärden att Daniel bor där olagligt. Hyresvärden meddelar att han har för avsikt att sälja huset vilket är skälet till att han vill att Daniel flyttar. Enligt hyreskontraktet ska Daniel sköta allt inre och yttre underhåll själv men värden inte nöjd.

– Sist jag var i huset hade han bytt hela köket. Det får han inte lov, säger hyresvärden.

Läs också Olofs cykel stals ur förrådet Så vanliga är cykelstölder där du bor – hela Hallandslistan Polisen: "Det handlar om fastighetsägarnas goda vilja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.