HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyror i Flogsta klara efter tvist

Uppsala Hyresförhandlingarna mellan Heimstaden och Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder strandade. Men nu har parterna lyckats komma överens om de nya hyresnivåerna som börjar gälla den 1 april.

Heimstaden och Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder, HUS, kunde inte komma överens om hyrorna för studentrummen på Sernanders väg i Uppsala. I december i fjol strandade förhandlingarna, och Heimstaden skickade ut avier om de nya hyrorna trots att de inte var färdigförhandlade.

Efter en lång och utdragen process är nu de nya hyrorna klara.

Läs ocksåMånga idéer från Aros-Gävle till förbundsstämman

– Jag är nöjd att vi hittat en lösning som långsiktigt är bra för hyresgästerna i Flogsta, säger Hyresgästföreningens förhandlare Helena Nordlund.

För korridorsrummen med tiomånadershyra höjs hyran med 0,58 procent från första april. Samma höjning gäller för studentlägenheterna, som har tolvmånadershyra. Dessutom tillkommer 0,71 procent för studentrummen och 0,78 procent för studentlägenheterna, som har att göra med att man ska byta ut all utomhusbelysning samt förstärka brandskyddet.

Skadegörelse har sedan en tid varit ett problem i området. Nu ska HUS och Heimstaden tillsammans agera för att öka tryggheten och minska vandaliseringen. Ett sätt är att starta ett system med korridorsvärdar, som ska fungera som en länk mellan hyresgästerna och Heimstaden. Längre fram i vår kommer korridorsvärdar att introduceras i utvalda korridorer.

Läs ocksåMiljonregn över Dalahyresgäster
Läs också Snabba hyresförhandlingar trots tuffa krav De representerar region Aros-Gävle på förbundsstämman Får inte ta över lägenhet efter sin döda mamma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.