Annons

Hyror i Uddevalla äntligen klara

Uddevalla Efter en lång förhandling är hyrorna nu klara för Jakobsbergsstiftelsens lägenheter i Uddevalla. Resultatet: en höjning med drygt två procent.

Redan i början av november kom stiftelsen med sitt yrkande: ett krav på drygt 3,5 procents höjning för de 360 lägenheterna i Uddevalla.

Då hade Hyresgästföreningen invändningar eftersom de ett år tidigare hade kommit överens med Jakobsbergsstiftelsen om en underhållsplan, där stiftelsen lovade att lägga nästan sju miljoner kronor på yttre och inre underhåll under 2011. I november förra året hade dock bara en tredjedel av pengarna lagts på underhåll.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

–Det här är någonting som hyresgästerna har betalat för, men inte fått, sa förhandlare Anja Schröder då till Hem & Hyra.

Annons

Det blev också en lång förhandling. Först nu – nästan tre månader senare – är årets hyror klara.

För att hyresgästerna ska slippa betala höjningen retroaktivt har stiftelsen och Hyresgästföreningen kommit överens om att hyran höjs med 2,2 procent från och med 1 mars.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

I pengar innebär det nästan en hundralapp mer i månaden för en hyresgäst som i dag hyr en normaltvåa för 4 400 kronor. Hade hyresvärden fått sitt krav igenom, hade höjningen i stället blivit drygt 150 kronor.

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.