Annons

Hyror i Uddevalla äntligen klara

Uddevalla Efter en lång förhandling är hyrorna nu klara för Jakobsbergsstiftelsens lägenheter i Uddevalla. Resultatet: en höjning med drygt två procent.

Redan i början av november kom stiftelsen med sitt yrkande: ett krav på drygt 3,5 procents höjning för de 360 lägenheterna i Uddevalla.

Då hade Hyresgästföreningen invändningar eftersom de ett år tidigare hade kommit överens med Jakobsbergsstiftelsen om en underhållsplan, där stiftelsen lovade att lägga nästan sju miljoner kronor på yttre och inre underhåll under 2011. I november förra året hade dock bara en tredjedel av pengarna lagts på underhåll.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

–Det här är någonting som hyresgästerna har betalat för, men inte fått, sa förhandlare Anja Schröder då till Hem & Hyra.

Annons

Det blev också en lång förhandling. Först nu – nästan tre månader senare – är årets hyror klara.

För att hyresgästerna ska slippa betala höjningen retroaktivt har stiftelsen och Hyresgästföreningen kommit överens om att hyran höjs med 2,2 procent från och med 1 mars.

Annons
Läs ocksåGodsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"Tvådelad bild. Ena bilden visar en tvättstuga som är i dåligt skick. På den andra bilden ser man en kruka på en kabeltrumma i förgrunden. Därefter utsikt över en stor gräsmatta och i bakgrunden syns ett vitt hus.

I pengar innebär det nästan en hundralapp mer i månaden för en hyresgäst som i dag hyr en normaltvåa för 4 400 kronor. Hade hyresvärden fått sitt krav igenom, hade höjningen i stället blivit drygt 150 kronor.

Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.