HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyror sänks med 100 000 i nybyggda hus

Rågsved Hyresvärden Lelånghus har själv bestämt hyrorna. Nu sänks de med 825 kronor i månaden av hyresnämnden.

Tio hyresgäster har fått hyran sänkt i de nybyggda trähusen på Bjursätragatan i Rågsved. Sänkningen gäller från oktober 2011 och totalt blir det 13 200 kronor för de hyresgäster som bott så länge. Sammanlagt får de tio hyresgästerna tillbaka 100 650 kronor plus ränta.

Det finns ingen förhandlingsordning i fastigheten, vilket innebär att det inte är någon hyresgästförening som förhandlar hyrorna. Det var när en medlem hörde av sig och tyckte att hyran var för hög som Hyresgästföreningen agerade.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

– När vi besiktigade lägenheten såg vi att hyran var oskälig eftersom kvaliteten inte var vad man kan förvänta sig av andra nybyggda lägenheter, säger Monicka Sparrman, jurist på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Efter beslutet har fler hyresgäster anslutit sig till Hyresgästföreningen och nästa steg är att begära hyressänkning också för dem.

Trähusen i Rågsved har varit i blåsväder ända sedan de byggdes. Byggmaterialet stod ute i regn och blev blött, brandsäkerheten dömdes ut och vid snösmältningen förra året forsade vattnet in i lägenheterna. Husen blev rikskända när Hyresgästföreningen avslöjade att de hålls samman med spännband – som i vissa fall inte ens är förankrade i marken.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.
Läs också Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.