Annons

Hyrorna höjs i Torshälla

Torshälla Hyresgästerna hos Torshälla Fastighets AB får hyran med nära tre procent från den 1 april. Bland annat ska de ökade hyresintäkterna gå till underhåll.

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen har parterna kommit överens om att höja hyrorna med 2,86 procent från den 1 april i år. Räknat i kronor blir det ungefär en hundralapp i hyreshöjning.
Bakgrunden till höjningen är främst ökade kostnader för fastighetsunderhåll. Dessutom behöver bolaget ha in mer pengar för att ha råd med ökade kostnader för vatten, avfall, el och löner.

Större delen av fastigheterna i Torshälla Fastighets AB:s bestånd är byggt på 1960- och -70-talet. Vd Peter Landin räknar med att 30-40 procent av fastigheterna kommer att behöva stamrenoveras inom de närmaste tio åren.
– Vi behöver få undan en del vanligt underhåll innan dess, eftersom stamrenoveringar tar så stor del av budgeten när det väl är dags. Det handlar om tak, fönster och vanligt underhåll inne i lägenheterna som att byta mattor, säger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Fängelse för ex-politiker som lurade fastighetsbolag Hyrespengar går till elitfotbollslag Få bolag har rökfria lägenheter Torshälla Fastigheter höjer hyrorna Sörmlands hyror snart klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.