HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna klara hos Svalövsbostäder

Svalöv Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Svalövsbostäder är klara. Den första april höjs hyrorna med i genomsnitt 0,85 procent.

Om du har en tvåa och betalar 5 000 kronor i hyra får du en hyreshöjning på cirka 43 kronor. Hyreshöjningen är differentierad mellan 0 och 2 procent. Det betyder att vissa lägenheter får upp till två procents höjning medan andra inte får någon alls beroende på exempelvis lägenhetens standard, storlek och närhet till service.

Hyresgästföreningens förhandlare Sead Kurtovic är nöjd med förhandlingen.

Läs ocksåNej till politikerförslag – befarar att hyresgäster får betala kommunal verksamhet

– Knappt någon inflation och låga räntenivåer gör det möjligt hålla nere årets höjningar. Men det finns trots allt ökade kostnader för till exempel underhåll, löner och kommunala taxor och avgifter. Det är en nivå som vi är nöjda med, säger han i ett pressmeddelande.

Förra året höjde Svalövsbostäder hyrorna med i genomsnitt 1,5 procent.

Läs också Miljonutdelning till trots - Svalövsbostäder höjer hyran mer än andra Över hundra miljoner lämnar skånska hyresvärdar Ja till vinstuttag från Svalövsbostäder Svalöv: Manifestation mot vinstuttag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.