HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna klara i Tomelilla

Malmö Kommunala Österlenhem höjer hyrorna från och med den 1 april.

För lägenheter med varmhyra höjs hyrorna med 9,50 kronor per kvadratmeter och år medan de med kallhyra får en höjning på 7,50 kronor per kvadratmeter. Inför förhandlingarna hade Österlenhem krävt en höjning med 22 kronor respektive 18 kronor per kvadratmeter och år. För Österlenhems del innebär det en höjning av hyresintäkterna med motsvarande 0,93 procent.

Varför höjs inte alla hyror med 0,93 procent?

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

– Alla hyror höjs inte med 0,93 procent för Österlenhem har ett bestånd som består av varm-, kall- och kallhyra utan VA. Sedan det blir helt enkelt mer rättvist för den enskilde hyresgästen att höja per kvadratmeter i stället. Men man kan säga att höjningen hamnar på 0,93 procent ur Österlenhems perspektiv, även om det kanske inte finns någon hyresgäst får exakt den höjningen, säger Karolina Petrovski, förhandlare på Hyresgästföreningen.

För en lägenhet på 70 kvadratmeter som tidigare kostade 6 000 kronor i månaden som höjs med 9,50 kronor per kvadratmeter och år blir det en höjning med 55 kronor i månaden eller 0,92 procent. Motsvarande lägenhet på 100 kvadratmeter som tidigare kostade 9 000 kronor i månaden höjs nu med 79 kronor i månaden eller 0,88 procent.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.