HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna klara i Sandviken

Sandviken Sandvikenhus höjer hyrorna med 1,85 procent från årsskiftet. Det blir resultatet av de förhandlingar som företaget fört med Hyresgästföreningen och Sandvikenboendet.
Hyresförhandlingarna inleddes i september. Sandvikenhus utgångsbud var då 2,5 procent.
– Förhandlingsklimatet har varit gott under hösten, säger Stefan Lundqvist, Sandvikenhus vd, i en kommentar.
Sandviken är en av få kommuner i Sverige där det finns två olika organisationer som förhandlar för hyresgästerna: Hyresgästföreningen och Sandvikenboendet.
Båda har nu skrivit under avtal som innebär att hyran höjs med 1,85 procent från och med 1 januari 2019. Det är 111 kronor för en lägenhet som i dag har en hyra på 6 000 kronor.
– Sandvikenhus har fått täckning för de kostnadsökningar företaget haft, säger Owe Hellberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.
Överenskommelsen ligger ungefär i linje med rikssnittet.
– Det är högre tryck i år, konstaterar Owe Hellberg.
Stefan Lundqvist är nöjd med uppgörelsen.
– I år upplever jag att alla parter tagit ett gemensamt ansvar med hyresgästernas bästa för ögonen, säger han.

Läs också Hyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol Grannar sparade 168 000 på att neka hyreskrav Höjda hyror hos Victoria Park i Göteborg Sista stora hyresförhandlingen klar i Varberg Ett halvår senare – nu är hyrorna hos Rikshem i Uppsala klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.