Annons

Inflyttning i nya vindslyor för studenter i Karlskrona

Karlskrona Ett 20-tal studenter flyttar under veckan in i de nya studentbostäderna mitt på Campus Gräsvik vid BTH, Blekinge tekniska högskola. Genom ombyggnation av vindsvåningar tänker Karlskonahem skapa totalt 70 nya studentlägenheter.
Foto: Andreas Blomlöf
Här på Minerva satsar Karlskronahem på att skapa 70 nya studenthem uppe på vindarna.

Ettor med pentry och badrum. Omkring 20 kvadratmeter stora och med en hyra på 4 000 kronor i månaden. Det som en gång var vindsförråd i området Minerva mitt på Campus Gräsvik håller sakta med säkert på att bli hem för studenter som läser på BTH i Karlskrona.

Byggnationen görs i etapper och efter årsskiftet kommer ytterligare 20 studenthem vara inflyttningsklara. Under våren byggs sedan en länk mellan de två husen med ytterligare rum.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Totalt ger om- och nybyggnationen omkring 70 nya studentbostäder.

Annons

– Vi är mycket glada att kunna bidra med fler studentbostäder i Karlskrona. Efterfrågan är stor och fler studentbostäder är en förutsättning för att Karlskrona ska kunna växa och utvecklas som studentstad, vilket i sin tur är viktigt för hela Karlskrona, säger Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem, i ett pressmeddelande.

Byggnationen är en del av Karlskronahems uppdrag att bygga 400 nya lägenheter.

Annons
Läs också100 nya studentlägenheter ska stå klara i Trollhättan 2020
Läs också 235 nya studentlägenheter på gång i Uppsala "Förhoppningsvis kan jag få någonting eget inom några år" Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.