Annons

Inflyttningsklart på Redareplan

Motala I morgon, den 1 juni, är det formellt inflyttning i Platens nya lägenheter på Redareplan. Alla tolv lägenheterna är uthyrda sedan månader tillbaka.

– Vi skrev det sista kontraktet i februari, säger Ulf-Henrik Östlund, marknads- och kommunikationschef hos Platen i Motala.

Då var det nya huset långt ifrån färdigt. Men det är det nu och några hyresgäster flyttade faktiskt in redan förra veckan, berättar han.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Platen har haft en särskild bostadskö till nybygget. De första intresseanmälningarna togs emot redan 2007. Men satsningen har försenats och många som var intresserade då har hunnit hitta annat boende under åren som gått. Det tog därför tid att beta av listan och få ihop tolv som fortfarande var intresserade, förklarar Ulf-Henrik Östlund. Men en av dem som nu flyttar in har varit tålmodig och väntat sedan december 2007.

– Elva av de tolv som flyttar in har sålt hus för att bli hyresgäster, medan en flyttar inom Platen, berättar Ulf-Henrik Östlund.

Annons

Nu hoppas han att detta ska leda till flyttkedjor och att andra lägenheter blir tillgängliga.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

– De som köper husen kanske flyttar från lägenheter och då blir dessa lediga i stället.

Huset är ett prispressat så kallat kombohus. På samma tomt pågår nu arbetet med nästa etapp, tre hus med sammanlagt 33 lägenheter. Dessa är, som Hem & Hyra berättat tidigare, inte kombohus. Bullerreglerna satte stopp för det då hustypen inte är tillräckligt ljudisolerad för att ligga mot den relativt högtrafikerade Drottninggatan.

Annons

Eftersom Redareplan kommer att vara en byggarbetsplats under lång tid framöver får de som flyttar in viss rabatt på hyran fram till 1 december nästa år. Detta efter en överenskommelse med Hyresgästföreningen.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.
Läs också Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul Från Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktare Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.