Annons

Inga lediga studentlägenheter i Helsingborg

Helsingborg Närmare 900 studenter är antagna till höstens kurser och program på Campus Helsingborg. Men med bara ett par veckor kvar till terminsstart är det ont om bostäder. I dagsläget är alla studentlägenheter uthyrda.

– Som det ser ut idag är det fullt, konstaterar Caroline Seppälä, studentbostadssamordnare vid Campus Helsingborg. Det finns inga lägenheter kvar hos studentbostadsbolagen.

Annons
Under den gångna veckan har telefonen gått varm, och många som ringer har inte insett att det kan bli problem att få tag i lägenhet.
– Många inser inte hur det ser ut på studentbostadsmarknaden. Det är ont om lägenheter i nästan alla studentstäder.

Till de studenter som inte lyckats få någon lägenhet än ger studentbostadssamordnare Caroline Seppälä rådet att ändå ta kontakt.
– Alla kontrakt är inte underskrivna och några lägenheter blir säkert lediga den förste oktober. Nu hänvisar jag till de andra bostadsaktörerna i Helsingborg, till kommunens hemsida och till Blocket.

Sammanlagt är 882 studenter antagna till höstens kurser och program vid Campus Helsingborg.
– Det är ungefär samma antal som förra året, säger utbildningsplanerare Carina Argelius. Vi har växt med flera nya utbildningar under de senaste åren och vi har bra antagningssiffror, så när som på ett program på ingenjörshögskolan. I framtiden kommer campus att växa med ett eller ett par nya program per läsår.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Förhandlingarna för 6 000 har brutit samman - Lundastudenter vägrar betala mer i hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.