Annons

Inga pengar till Bålstaprojekt

Bålsta Det planerade projektet Kreativa Mansängen blir inte av. Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle får avslag på sin ansökan till Kulturrådet.

Hyresgästföreningen region Aros-Gävle hade tillsammans med Håbo kommun, Håbohus och Håbo internationella kvinnors förening ansökt om två miljoner kronor för att dra i gång ett kreativt projekt på Mansängen i Bålsta. Tanken var att de boende själva skulle få utforma innehållet i projektet och att de lokala hyresgästföreningslokalerna skulle användas.

Men nu står det klart att Kulturrådet inte ger några pengar till projektet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kulturrådet fick in runt 200 ansökningar till bidraget Kreativa platser. 27 projekt över hela landet har valts ut som får dela på 32 miljoner kronor. Ett av dem är projektet Shoutout! i Gottsunda, som vill öka ungas kunskap om konst och konstvärlden och hoppas kunna fånga upp och stärka ungas kreativa förmågor. Bakom ansökan står ABF i Uppsala län, Konstfrämjandet, Konstföreningen Shoutout! och Mötesplats Treklangen.

Annons
Fakta: Bidraget Kreativa platser

Genom bidraget Kreativa platser ska Kulturrådet fördela hundra miljoner kronor under perioden 2016–2018 till kulturprojekt i bostadsområden med socioekonomiska utmaningar eller lågt valdeltagande runt om i landet. Projekten utformas utifrån de boendes behov och i samverkan med lokala aktörer.

Läs också Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Därför vänds hyrorna upp och ner i unikt höghus: "Skandal" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.