HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ingen förlikning i skadeståndstvist med ordförande

Stockholm Hyresgästföreningen och förre ordföranden Greger Björkegren kunde inte förlikas i tingsrätten. Nu väntar en tre dagar lång rättegång, där tjugo personer ska kallas som vittnen.

I dag inleddes den rättsliga processen efter suspenderingen av Hyresgästföreningens förre ordförande, Greger Björkegren. Han suspenderades i oktober 2014 och kräver nu 1,5 miljoner kronor i skadestånd.

Det är, enligt Björkegrens advokat, vid flera tillfällen som fel begåtts. Dels i oktober 2014 när han suspenderades, men också vid fullmäktiges möten i november 2014 och april 2015 samt vid förbundsstyrelsens möte, dit beslutet överklagades. För detta kräver han 1,5 miljoner i skadestånd för uteblivna ersättningar som han hade fått om han fortsatt vara ordförande. 

Läs ocksåHyresgästföreningen ställer in sommarens stämma

Motparten Hyresgästföreningen konstaterar att det inte framkommit något nytt och att kärnan fortfarande är suspenderingen. De anser att ärendet ska ogillas. Tingsrätten är inte behörig att pröva ett suspenderingsbeslut i en ideell förening, det är en intern föreningsangelägenhet. Av den anledningen har de också begärt en mellandom om just detta. Men det avslog tingsrätten i ett beslut i december 2015.

Efter genomgången kallades parterna in en och en för att försöka komma fram till en förlikning. Efter flera turer och lång väntan stod det klart att man inte kunnat enas.

I stället kommer målet att sättas ut för huvudförhandling. Med ett tjugotal vittnen beräknas den ta tre dagar i anspråk. Men det kommer att ske tidigast i november nästa år.

Läs ocksåNybyggaranda på fjället när folk flyr Malmbergsgruvan
Läs också Hyresgästföreningen vädjar till värdar om hyror: "Ha förståelse" Nu stoppas medlemsvärvare som knackar på dörr: “Folk är oroliga” Gemenskap som ger träning i svenska

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.