Annons

Ingen hyreshöjning hos Malåbostaden

Malå Det blir ingen höjd hyra i år för hyresgäster boende hos Malåbostaden. Det låga ränteläget är en av orsakerna till att företaget inte behöver höja hyrorna.

​Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Malåbostaden om årets hyror är avslutade. Vanligtvis brukar bostadsbolaget komma med ett bud kring hur mycket de vill höja hyran, men den här gången gjorde inte Malåbostaden det.

Annons
 
– Nej, vi var helt enkelt överens om att vi ska försöka klara det här året utan hyreshöjningar, berättar Karl-Bertil Juting, vd på Malåbostaden.
 
Det är flera faktorer som bidragit till den uteblivna hyreshöjningen, det låga ränteläget, ett positivt resultat för 2009, samt Malåbostadens ambitioner att lösa problemet med outhyrda lägenheter.
 
– Vi har ett beslut i styrelsen om att vi ska bli mer kostnadseffektiva, det innebär bland annat att vi kommer att göra en översyn av hela vårt fastighetsbetånd i år, säger Juting.
 
Av Malåbostadens 486 lägenheter står 40 tomma i dagsläget. Fem av de tidigare tomma lägenheterna har byggts om till dagis.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Kontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad” Hyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyra Kommunen vägrar sänka Helges hyra – betalar en tusenlapp mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.