HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ingen tvångsförvaltning på Rosenlundsgatan

Malmö Det blir ingen tvångsförvaltning av skandalhuset på Rosenlundsgatan i stadsdelen Seved. Det beslutade hyresnämnden.

Hyresgästföreningen hade krävt att det nedgångna huset på Rosenlundsgatan 3 skulle sättas under särskild förvaltning eftersom man tillsammans med miljöförvaltningen i över ett  års tid förgäves försökt få ägaren Dragan Davidovic att åtgärda de många bristerna i huset. 

Men de senaste månaderna har ägaren tagit tag i problemen med mögelförekomst och dragiga fönster. Nya fönster har satts in. Ventilationen har förbättrats. Nämnden konstaterar i beslutet att fastighetsägaren genom att inte svara på miljöförvaltningens anmärkningar under 2011 visserligen gjort sig skyldigt till en allvarlig försummelse men att det nu verkar finnas ”både en vilja hos fastighetsägaren och bättre förutsättningar för att leva upp till de krav som kan ställas på en hyresvärd”.

Därför avslår nämnden Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning men lägger samtidigt till att ”om utvecklingen i framtiden visar sig bli annorlunda återstår för Hyresgästföreningen att på nytt ansöka om särskild förvaltning. En sådan ansökan torde på goda grunder då kunna bifallas.” Hyresgästföreningens jurist Niklas Olsson, är nöjd med den formuleringen.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparNya lagar 2022 gör det olagligt att fimpa på marken

– Fastighetsägaren har fått en sista chans. Skulle det visa sig att allt inte blir åtgärdat kan vi gå in igen med en ansökan om tvångsförvaltning. Vi har så att säga krattat manegen.

Läs också Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.