Annons

Inget köp av Maxim

Gävleborg Det blir inget köp av Maxim i Gävle för Hyresgästföreningens fastighetsbolag KB Danmark. Parterna kom inte överens om priset. Gävlekontoret kommer att flytta till hyrda lokaler.

Hyran för Hyresgästföreningens Gävlekontors nuvarande lokalerna vid Slottstorget kommer att höjas rejält och regionledning har bestämt att en flytt är det enda alternativet. Hem & Hyra har i flera artiklar skildrat turerna runt lokalbytet. (Läs om personalens kritik här och om KB Danmarks tankar om att köpa Maxim, det före detta stationshuset för Gävle Södra på Muréngatan i Gävle, här.)

Men nu blir det alltså ingen fastighetsaffär.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Alternativet Maxim är inte längre aktuellt. Vårt fastighetsbolag KB Danmark och säljaren stod alldeles för långt ifrån varandra, så det blev ingen affär, skriver chefen för regionens stab, Georg Hardt, till personalen i regionen.

Annons

Istället flyttas kontoret i sommar till Norra Kyrkogatan, två kvarter från järnvägsstationen. Det var det förslag som personalen förespråkade och som en arbetsgrupp utrett och planerat för under hösten.

På Hyresgästföreningens interna webb skriver regionchefen Johan Pelling:

Läs ocksåOro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"Ann-Christin Berntsson och GlennRisto på Lantsågen i Trollhättan.

– Jag är glad att vi har kunnat landa i ny lokal för Gävlekontoret. Det är ingen hemlighet att jag personligen såg stora fördelar med det förslag som vi nu till sist var tvungna att ge upp men även lokalen på Kyrkogatan kommer att kunna uppfylla de krav som vi har på ett bra sätt.  

Annons
Läs också Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022 Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.