Annons

Inspirationsdag lockade fullt hus i Trollhättan

Trollhättan En dag av inspiration och samvaro. Det var det när Hyresgästföreningen laddade inför hösten på Folkets hus i Trollhättan. Drygt 100 personer kom för att låta sig inspireras i allt från bomöten och hundar i bostadsområdet till rättigheter och skyldigheter i boendet.

Nio olika inspirationspass bjöds för deltagarna och arrangörerna hade lyckats lägga ett schema där alla fick delta i sina förstahandsval.

Dagen inleddes med att regionordförande Lennart Derehag hälsade välkomna och presenterade inspirationsdagen. Han betonade Framtidsprogrammet och manade också deltagarna att uppmuntra andra att bli aktiva i föreningen, för att dela bördan med föreningsarbetet och göra det roligare för alla.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi måste bli fler som delar på ansvaret. Själva grejen Hyresgästföreningen är att det ska vara kul och delar man på arbetet blir det dubbelt så roligt, sa han.

Han sa att en inspirationsdag inte bara handlar om att hämta information, utan också om att man inspirerar varandra.

– Hyresgästföreningen är en rörelse i behov av utveckling, sa Lennart Derehag. Men alla är lika viktiga, nya tankar och de erfarna som jobbat länge.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Lennart Derehag talade också om valet om ett år, där Hyresgästföreningen har en viktig uppgift att sätta press på politiker och partier att arbeta för rätten till bostad för alla.

– Vi ska visa att vi är breda och tar ett samhällsansvar. Men vi kommer aldrig att säga att det partiet ska man rösta på, men vi tar fram fakta om var partierna står i bostadsfrågorna.

Lennart Derehag uppmuntrade också alla att skriva motioner till förbundsstämman i Malmö i sommar.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

Efter inledningen spreds alla deltagarna ut i olika grupper i Folkets hus. Där började inspirationen i de olika passen. Några ville lära sig att ta plats i sociala medier, andra ville lära mer om boinflytande och bomöten, medan andra ville höra om stadsodlingar och hundar.

Birgitta Larsson var en av deltagarna och hon sa att det är en stor tillgång att få gå på dessa gemensamma träffarna, att man möte människor som engagerar sig i bostadsfrågor och man får svar på sina egna frågor. Hon ville också veta mer om hur man agerar om man har hundar i bostadsområdet som stör boende.

Annons

 

 

 

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.