HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inspirationsdag lockade fullt hus i Trollhättan

Trollhättan En dag av inspiration och samvaro. Det var det när Hyresgästföreningen laddade inför hösten på Folkets hus i Trollhättan. Drygt 100 personer kom för att låta sig inspireras i allt från bomöten och hundar i bostadsområdet till rättigheter och skyldigheter i boendet.

Nio olika inspirationspass bjöds för deltagarna och arrangörerna hade lyckats lägga ett schema där alla fick delta i sina förstahandsval.

Dagen inleddes med att regionordförande Lennart Derehag hälsade välkomna och presenterade inspirationsdagen. Han betonade Framtidsprogrammet och manade också deltagarna att uppmuntra andra att bli aktiva i föreningen, för att dela bördan med föreningsarbetet och göra det roligare för alla.

Läs ocksåNu hör SBB till Dalarnas största

– Vi måste bli fler som delar på ansvaret. Själva grejen Hyresgästföreningen är att det ska vara kul och delar man på arbetet blir det dubbelt så roligt, sa han.

Han sa att en inspirationsdag inte bara handlar om att hämta information, utan också om att man inspirerar varandra.

– Hyresgästföreningen är en rörelse i behov av utveckling, sa Lennart Derehag. Men alla är lika viktiga, nya tankar och de erfarna som jobbat länge.

Läs ocksåBranddrabbade kan flytta hem först i höst

Lennart Derehag talade också om valet om ett år, där Hyresgästföreningen har en viktig uppgift att sätta press på politiker och partier att arbeta för rätten till bostad för alla.

– Vi ska visa att vi är breda och tar ett samhällsansvar. Men vi kommer aldrig att säga att det partiet ska man rösta på, men vi tar fram fakta om var partierna står i bostadsfrågorna.

Lennart Derehag uppmuntrade också alla att skriva motioner till förbundsstämman i Malmö i sommar.

Läs ocksåBarn i hyresrätt har mindre yta att bo på

Efter inledningen spreds alla deltagarna ut i olika grupper i Folkets hus. Där började inspirationen i de olika passen. Några ville lära sig att ta plats i sociala medier, andra ville lära mer om boinflytande och bomöten, medan andra ville höra om stadsodlingar och hundar.

Birgitta Larsson var en av deltagarna och hon sa att det är en stor tillgång att få gå på dessa gemensamma träffarna, att man möte människor som engagerar sig i bostadsfrågor och man får svar på sina egna frågor. Hon ville också veta mer om hur man agerar om man har hundar i bostadsområdet som stör boende.

 

 

 

Läs också Är Råslätt farligare än city? Nytt trygghetsboende i centrala Jönköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.