Annons

Inte okej hyra lägenhet som reträttplats vid bråk

Halmstad Lägenheten i Halmstad var en reträttplats när han bråkade med sin fru som han bodde med i en villa. Det resonemanget håller inte, menar hyresnämnden och mannen förlorar hyreskontraktet.
Foto: Petra Martinsson/Pixabay

Redan 2014 fick mannen hyreskontrakt på en 3:a i Halmstad efter en separation. Men där kom han inte att bo permanent och dessutom flyttade hans dotter med familj också in.

När detta blev känt för hyresvärden fick mannen en rättelseanmaning och sades sedan upp. Mannen fortsatte dock att hävda sin rätt och fallet drevs till hyresnämnden i Göteborg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nämnden kommer fram till att det är rätt att säga upp mannen och han förlorar sitt kontrakt. Mannens argument att han till och från bor i lägenheten när relationsproblemen med frun blir för svåra att och dottern bara tillfälligt är inneboende håller inte. Han är skriven i villan och där har han sin huvudsakliga bostad, dessutom betalar dotterns familj hyran.

Annons

Nämnden konstaterar att för att någon enligt lagen ska ha rätt att bo kvar under liknande omständigheter ska det vara kopplat till arbete eller studier och inte råda pendlingsavstånd.

Mannen får uppskov med utflyttningen och ska vara borta i slutet av juni.

Annons
Läs ocksåKarin vill inte bo mindre
Läs också Så många kvadratmeter bor hyresgäster på i Halland Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Så vill regeringen stoppa överfulla "madrasslägenheter" - nu införs tuffare regler mot inneboende Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.