HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Invigning för lokal konst i Tynnered

Göteborg Hallå där, Grace Lindström. Du har varit med och målat de nya väggmålningarna som invigs på Grevegårdsvägen i morgon, lördag. Vad har du målat?

– Vi har målat tillsammans och alla hjälpte till med allt. Men jag har gjort alla djur och Zlatan. De andra har gjort Tupac, Astrid Lindgen, Pippi Långstrump, Frida Kahlo, Gandhi och Malala. Vi målade skivorna under två veckor i juli, men de har inte satts upp förrän nu. Det sista de ska fixa innan lördag är belysningen.

Ni som målat är sex ungdomar som alla bor på de vita gårdarna. Kände ni varandra innan?

Läs ocksåBamse hjälper barn att städa Ryd

– Nej, jag kände faktiskt inte någon av de andra, det är lite konstigt. Men nu har vi ju lärt känna varandra. Det var ett väldigt roligt sommarjobb och jag trivdes verkligen på jobbet. Jag gillar att måla.

Familjebostäder ligger bakom projektet. Kan du berätta lite om bakgrunden?

– De vill att det ska bli fint i portarna nu när de bygger om. Det ser ju lite trist ut annars. Det har funnits några gamla målningar här och de bestämde sig för att byta ut dem.

Läs ocksåPengaregn över ungdomsprojekt i Landskrona

Imorgon är det invigning. Hur känns det?

– Ganska kul. Våra namn står på skyltar under målningarna, det är coolt att ha varit med. Jag kommer ju själv att se dem varje dag eftersom jag bor här. Andra har sagt att de tycker de ser fina ut och det är roligt.

Fick du någon ny erfarenhet av sommarjobbet?

Läs ocksåNya mål uppsatta i Ockelbo

– Jag har förstås blivit bättre på graffiti-målning, det var väldigt svårt i början. Jag brukar mest måla akvarell annars. Jag blev också väldigt inspirerad av målaren Mikael Rickman som vi jobbade ihop med.

 

Läs också Hundratals unga ska sommarjobba hos hyresvärdarna Nytt avtal i Norrland ger hyresgäster ökat inflytande

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.