Annons

”Jag får kanske flytta hem till mina föräldrar igen”

Luleå En lägenhet som är för liten och ligger vid en av Luleås tyngst trafikerade gator. Angelica Elvelin och hennes sambo har blivit tre och jagar förtvivlat efter ett framtidsboende.

”Lägenheten vi har nu var aldrig tänkt att bli mer än något tillfälligt. Den är för liten och ligger inte alls bra intill en tungt trafikerad gata. Men det är just så det är i Luleå, man får ta det som dyker upp för att få ett tak över huvudet.

Nu har vi aktivt, men hittills förgäves, sökt ett nytt boende i ett par år. Vi vill ha en större bostad, en trea eller fyra som kostar 5500-6000 kronor i månaden. Men inte ens tio års kötid hos Lulebo räcker någonstans. Vi annonserar på Blocket, utan något resultat. Vi letar och letar, men förgäves. Det känns omöjligt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu har vi blivit tre också. Där vi bor är verkligen ingen bra miljö för ett litet barn. Det gör att det känns extra stressigt. Vi sitter liksom fast nu. Det är en hemsk känsla.

Annons

Får vi inte tag i något snart blir resultatet att jag får flytta hem till mina föräldrar igen. Och min sambo får flytta hem till sina. Det känns inte alls som ett vettigt alternativ, men vi har snart inget annat val.

Det måste byggas mer och billigare. Det måste gå. Och politikerna måste stoppa Lulebos utförsäljningar av områden som ligger lite vid sidan om och är billigare för hyresgästerna. Släpper man den typen av lägenheter minskar utbudet för oss som står i Lulebos kö.

Läs också”Jag borde ha något eget nu”

Jag tycker att det borde finnas en förtur till lägenheter för unga människor. Det är jätteviktigt att unga får en chans att inleda sitt eget liv. Men som det är nu finns inte den möjligheten.”

Annons

Berättat för Göran Lindh

Fakta: Angelica Elvelin

Ålder: 23

Bor: Lägenhet i Luleå

Gör: Föräldraledig/Telia

Fakta: Bostadsbristens ansikte

I dag fattas upp till 150 000 lägenheter. Räknar man även de kommande fem årens behov blir det nära 300 000. Fram till valet 2014 skriver vi varje vecka om dem som drabbas av bostadsbristen. Unga som gamla, från norr till söder. Det här är deras berättelser och deras uppmaning till politikerna.

Se alla berättelser här

Läs också "Jag bor med min dotter i ett rum hos min kompis" "Nu bor vi i ett källarförråd" "Jag känner en otrolig frustration" ”Jag fick fortsätta bo med mitt ex i nästan ett år efter att vi gjort slut”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.