HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Jag vill kunna starta vuxenlivet på riktigt”

Malmö Att bo inneboende fungerar inte för Sanne som gifte sig i våras. Hon drömmer om ett eget hem.
Foto: Andreas Brunner
Sanne Petersson Mbow letar lägenhet i Malmö.

Jag har bott inneboende sedan i mars. Redan efter en vecka blev man bostadslös och flyttade också in så mitt behov av att hitta ett nytt boende är akut. Det blir jäkligt trångt när man bor inneboende i en liten tvåa, tre vuxna på femtio kvadrat. Hon som vi bor hos har hund också. Och sedan är jag extrovert och impulsiv medan hon är introvert så vi har utmanat varandra något enormt. Men samtidigt trivs vi bra ihop och försöker kommunicera med varandra hela tiden för att det inte ska bli några problem.

Nu är min man i Italien och jobbar för att vi ska få ihop till en deposition. Och jag måste klara några tentor för att få studiemedel nästa termin.

Läs också”Jag borde ha något eget nu”

Det är inte roligt längre att leta bostad. Den första månaden är det spännande. Man känner hopp, tittar på lägenheter och drömmer sig bort, längtar och vill beställa en flyttbil redan nu. Sedan går tiden utan att något händer. Jag annonserar på Blocket, Facebook, alla sociala medier, sätter upp lappar. Och pratar med alla jag möter om vi behöver en bostad. Det behöver byggas fler hyresrätter!

I värsta fall har mina föräldrar ett rum till oss men det vill vi helst slippa. Jag har flyttat hem så många gånger förut att jag tappat räkningen, nu vill jag kunna klara mig själv.

Berättat för Andreas Brunner

Läs också"Jag bor med min dotter i ett rum hos min kompis"
Fakta: Sanne Petersson Mbow

Ålder: 24 år.

Bor: Inneboende i lägenhet i Malmö.

Gör: Volontär, timanställd som LSS-ledsagare, håller på med ansiktsmålning och försöker starta eget företag. Kandidat för Feministiskt initiativ i kommun- och regionvalet.

Fakta: Bostadsbristens ansikte 2014

I dag fattas upp till 150 000 lägenheter.  Räknar man även de kommande fem årens behov blir det nära 300 000. Fram till valet 2014 skriver vi varje vecka om dem som drabbas av bostadsbristen. Unga som gamla, från norr till söder.  Det här är deras berättelser och deras uppmaning till politikerna.

Se alla berättelser här.

 

Läs också "Nu bor vi i ett källarförråd" "Jag känner en otrolig frustration" ”Jag fick fortsätta bo med mitt ex i nästan ett år efter att vi gjort slut”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.