HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

JO kräver granskning av Sölvesborgshem

Sölvesborg Efter att Sölvesborgshems ordförande vägrat att lämna ut namnen på sökande till vd-posten kräver nu JO att kommunen granskar sitt bolag.

Blekingetidningarna rapporterar om att JO nu kräver att Sölvesborgs kommun handlar eftersom Sölvesborgshems ordförande Per-Olov Larsen trotsar lagen när han inte följer offentlighetsprincipen.

BLT har också tidigare i veckan berättat att Per-Olov Larsen nu lämnar ut namnen på nio av de sökande, resten har nappat på ett erbjudande från rekryteringsfirman om att dra tillbaka sina ansökningar för att slippa offentlighet. Men så går det inte att göra för att komma runt lagen. En handling som kommit in till en myndighet, eller i det här fallet ett kommunalt bolag, är offentlig oavsett om den som skickat den ändrat sig.

Annons
Läs ocksåFörbjöd kvinna sällskap och öl hemma – läxas upp rejält av JO
Annons
Läs också Tunga JO-kritiken: Seppo fick vänta i 2,5 år på beslutet om trafikbullret I Sölvesborg får fimpare premie Hyresnämnd får JO-kritik: "En total tankevurpa" Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.