Annons

JO kräver granskning av Sölvesborgshem

Sölvesborg Efter att Sölvesborgshems ordförande vägrat att lämna ut namnen på sökande till vd-posten kräver nu JO att kommunen granskar sitt bolag.

Blekingetidningarna rapporterar om att JO nu kräver att Sölvesborgs kommun handlar eftersom Sölvesborgshems ordförande Per-Olov Larsen trotsar lagen när han inte följer offentlighetsprincipen.

BLT har också tidigare i veckan berättat att Per-Olov Larsen nu lämnar ut namnen på nio av de sökande, resten har nappat på ett erbjudande från rekryteringsfirman om att dra tillbaka sina ansökningar för att slippa offentlighet. Men så går det inte att göra för att komma runt lagen. En handling som kommit in till en myndighet, eller i det här fallet ett kommunalt bolag, är offentlig oavsett om den som skickat den ändrat sig.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Sparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästerna Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Förbjöd kvinna sällskap och öl hemma – läxas upp rejält av JO Tunga JO-kritiken: Seppo fick vänta i 2,5 år på beslutet om trafikbullret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.