Annons

JO utreder Mitthems agerande

Sundsvall Justitieombudsmannen, JO, har beslutat att gå vidare med den anmälan som Hem & Hyra gjorde mot Mitthem. Mitthem vägrade lämna ut uppgifter om sin sponsring.
Det var i mars i år som Hem & Hyras norrlandsredaktion gjorde en granskning av de allmännyttiga bolagens sponsring av elitseriens hockeylag i Norrland. Samtliga allmännyttor lämnade ut uppgifter om sponsringen utom Mitthem i Sundsvall. Efter ett flertal påtryckningar skickade Mitthem till slut ett beslut där bolagets vd skrev att sponsringen var sekretessbelagd. Dock fanns det inga uppgifter i beslutet om till vilken instans Hem & Hyra kunde vända sig för att överklaga.
 
Hem & Hyra valde att JO-anmäla detta förbiseende, samt den långa handläggningstiden. I dagarna kom beslut från JO att ärendet ska utredas.
 
– Det är långt ifrån alla anmälningar som utreds, men om vi tror att ett ärende inte har hanterats på ett rätt sätt gör vi alltid en utredning. Vi kan till exempel inte kritisera en handläggning innan vi gjort en utredning, säger Pär Hemmingsson, JO.
 
Mitthem har nu fram till den 15 juni på sig att lämna in ett yttrande över Hem & Hyras anmälan. Pär Hemmingsson tror dock inte att ett beslut från JO kan komma innan sommaren utan snarare fram emot hösten.
 
Efter JO-anmälan blivit offentlig och en hård debatt i de lokala tidningarna om sponsorfrågan samt Mitthems hemlighållande av summorna, valde Mitthem att till slut gå ut med siffran.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Tuppade av efter fall – vaknade upp med hot om uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.