HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Joakim vill locka nya invånare till Landskrona

Landskrona I sommar lämnar Joakim Ahlin Ebo och tar över som ny vd för Landskrona stadsutveckling AB. Han får lägre lön än sin föregångare, Christian Alexandersson, men ser ändå fram emot sitt nya uppdrag.
Foto: Håkan Sandbring
Nu lämnar Joakim Ahlin Ebo och Eslöv för att istället vara med och locka nya invånare till Landskrona.

Varför valde du att söka tjänsten som vd för Landskrona stadsutvecklingsbolag?
– Jag har arbetat på Ebo i tio år nu. Från början handlade arbetet om förvaltning men i dag är Ebo ett bostadsbolag som ägnar sig åt fastighetsutveckling. Just biten med utveckling har gett mersmak och det var därför jag sökte tjänsten i Landskrona. Jag ser framemot att få fokusera på den stora potential som Landskrona har.

Redan förra sommaren valde du att lämna posten som vd hos Ebo för att istället ägna dig åt affärsutveckling inom bolaget. Var det ett steg mot din nya tjänst?
– Absolut, att ägna sig åt både förvaltning och fastighetsutveckling är inte optimalt, det var därför jag ville lämna över vd-posten.

Läs ocksåJan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i LandskronaJan-Åke Linderoth och huset på Koppargården som brann.

Vad är du mest stolt över under din Ebo-tid?
– Att Ebo har gått från att ha varit ett förvaltningsbolag till att bli ett bolag som utvecklar. Ett av många exempel är hur vi tog över ett hotellkomplex och gjorde om det till bostäder som vi sedan sålde vidare.

Annons

Finns det något som du redan nu vet att du vill göra som ny vd för Landskrona stadsutveckling?
– Jag kliver in i en redan fullt fungerande organisation så till stor del kommer det handla om att fortsätta det arbete som redan har påbörjats.

Hur ska Landskrona bli mer attraktivt?
– Genom attraktiva bostäder lockar vi nya människor till staden.

Läs ocksåVärden som stämmer sina hyresgäster kan granskas av AdvokatsamfundetStämd av värden. Advokatsamfundet kan komma att granska advokaten som stämmer sina egna hyresgäster.

Kommer du flytta till Landskrona nu?
– Jag bor mitt i Eslöv men tanken på flytt har kommit upp. Det finns inga konkreta planer men jag skulle absolut kunna tänka mig att bo i Landskrona.

Annons

Din föregångare, Christian Alexandersson, som i dag innehar tjänsten som stadsdirektör i Landskrona, tjänade 100 000 kronor i månaden enligt uppgifter från 2013. Vad kommer du att få i lön?
– Jag får en lägre lön än så.

Fakta: Joakim Ahlin

Ålder: 55
Utbildning: Civilekonom
Bor: Centrala Eslöv
Favoritställe i Eslöv: Trollsjöparken en tidig morgon
Favoritställe i Landskrona: Utan att vara Landskronabo – promenera i Kolonistugeområdet vid Citadellet

Läs också Robin skulle skriva på vid besiktningen – utan att få läsa värdens protokoll: ”Hade kunnat kräva mig på 80.000” Unik dom: Hyresvärden får rätt mot småbarnsfamilj utan toalett Värden stoppade renoveringen - Johanna och Christoffer har levt utan toa i fyra månader

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.