HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Johan Braw blir ny vd för Sölvesborgshem

Sölvesborg Efter viss oenighet i Sölvesborgshems styrelse är det ny klart att Johan Braw blir ny vd för bolaget.

Johan Braw är i dag kanslichef och kommunjurist i Sölvesborgs kommun. Hans erfarenhet av boendebranschen, som han säger, är bland annat att han sålt villatomter och nu är projektledare för det nya bostadsområdet Ljungaviken i Sölvesborg. Genom arbetet med Ljungaviken har han haft flitig kontakt med Sölvesborgshem och avgående vd Lars Björklund.

Rekryteringsprocessen har varit turbulent eftersom Sölvesborgshems ordförande Per-Olov Larsen inte lämnat ut offentliga uppgifter om de sökande till Blekinge läns tidning och därför blivit kritiserad av JO.

Läs ocksåI Sölvesborg får fimpare premie

– Jag har hållit väldigt låg profil och har inte hamnat i någon större blåst, så jag har inte lidit av det, säger Johan Braw.

Nu tycker han att det känns jättebra att han har fått vd-jobbet och har massor av idéer.

– Jag har en hel hjärna som poppar av popcorn, men jag måste få kalibrera det med dem som jobbar i bolaget. Men det har att göra med kundupplevelsen, det är det som är grejen säger han.

Annons
Läs ocksåSparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner

Hans reflektion när det gäller bostadsbolag är nämligen att de som arbetar i bolagen till största delen är män, medan kunderna till största delen är kvinnor. När det gäller hur kunderna upplever bolaget finns det alltså utvecklingspotential.

– Jag uppfattar Sölvesborgshem som ett tekniskt och ekonomiskt välskött bolag med låga vakanser. Det finns goda förutsättningar.

Johan Braw har ett gott öga till hyresrätten.

Läs ocksåBesked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

– Jag har bott i hyresrätt fram till för fyra år sedan. Det var en hyresrätt i Sölvesborg som gjorde att vi hamnade i Sölvesborg, vi hade ingen anknytning hit.

Annons

Anledningen till flytten var att Johan Braw fick arbete i Ronneby, men den enda kommun där det snabbt gick att hitta en bostad för familjen var Sölvesborg. Och på den vägen är det för den fina och trevliga hyresrätten, som först var en tillfällig lösning, fick familjen att trivas så väl att de valde att stanna i kommunen.

Johan Braw tillträder vd-posten 1 januari. Innand ess kommer han inte att gå bredvid nuvarande vd Lars Björklund, men eftersom de känner varandra väl och har mycket kontakt kommer de ändå att kunna genomföra någon form av överlämning.

Läs också Ängelholmshem utreds för ekobrott Hyresgästerna får betala för dålig sophantering - hyrorna höjs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.