Annons

Jurist gjorde hattrick – vann tre tvister samma dag

Stockholm Zlatan och Mikael Areskog. De två har det gemensamt att de gjort hattrick. Mikael Areskog, jurist på Hyresgästföreningen region Stockholm, dock i juridiska tvister som han vann tre samma dag.
Foto: Kenneth Samuelsson
Mikael Areskog fick vänta i 16 år, men till slut gjorde han hattrick i juridiska tvister.

Mikael Areskog, det är ovanligt att vinna tre ärenden på en dag, hur känns det?

– Det var kul och häftigt, jag blev överraskad och chefen tyckte det var så stort att vi skulle ha tårta på avdelningen. Det är första gången det har hänt mig sedan jag började på Hyresgästföreningen för över 16 år sedan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad var det för ärenden?

– Det var tre uppsägningsärenden med tre privatvärdar. Ett var ett störningsärende, ett annat var två personer som var särbor och behövde två lägenheter och i det tredje hävdade värden att hyresgästen hade rapporterat om en vattenskada för sent. Alla fick bo kvar.

Annons

Hur ofta vinner du generellt?

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

– Vi vinner flertalet ärenden men vi går ju inte till hyresnämnden om vi inte känner att vi har på fötterna.

Vilka ärenden är lättast och svårast att vinna?

Annons

– Bytesärenden är bland de lättaste att vinna. De som är bland de svåraste att vinna är när någon vill överlåta lägenheten till en avlägsen släkting eller barnbarn.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Hattrick är när en spelare i till exempel fotboll gör tre mål i samma match.

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.