Annons

Kalmarhem gör studentbostäder till vanliga hyresrätter

Kalmar Kalmarhem har storsatsat på 200 nya studentbostäder. Det trots att efterfrågan förra hösten var mindre än väntat. Nu planerar bostadsbolaget att bygga om studentbostäder till hyresrätter.

I oktober beräknas första etappen stå klar för Kalmarhems satsning på nya studentbostäder. Samtidigt minskade efterfrågan på studentbostäder redan förra hösten och i år har bostadsbolaget haft en del outhyrda studentlägenheter. Det beror främst på att studenterna blivit kräsnare, enligt Per Stephani, vd på Kalmarhem.

– De studentlägenheter som står tomma är de som har gemensamt kök. Svenska studenter vill ha eget kök, medan utbytesstudenterna gärna delar kök. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Därför planerar nu Kalmarhem att bygga om de kökslösa studentlägenheterna till lägenheter med kök. Lägenheterna riktar sig till alla former av hyresgäster, inte bara studenter. 

Annons

Samtidigt är Kalmarhem i full gång med storsatsningen på 200 nya studentlägenheter. Frågan är om de kommer få dem uthyrda när de släpps en bit in på terminens början.

– Jag känner ingen oro. Men det är klart att det är mycket på ett bräde, men man måste ha volym för att få ekonomi i det, säger Per Stephani.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.