HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kalmarhem kräver plötsligt straffavgift 

Kalmar Från och med första oktober avkräver Kalmarhem hyresgästerna straffavgifter om de uteblir från ett inbokat besök. Problemet är att alla hyresgäster inte fått information om förändringen.

Nyligen dök det upp ny information på Kalmarhems hemsida. Där informerar bostadsbolaget om nya avgifter som hyresgästerna kan åläggas att betala om de missar en inbokad tid för att åtgärda en felanmälan. Om man inte är hemma när Kalmarhem kommer eller om man inte har hängt en nyckel i tuben, och meddela Kalmarhem att de får användas för att komma in i din bostad, då debiteras man från första oktober 300 kronor för utebliven närvaro.

Detsamma gäller för en bokad tid för förbesiktning och slutbesiktning. Om hyresgästen uteblir från någon av besiktningstiderna, debiteras man 300 kronor för varje missad besiktning. 

Läs ocksåAthena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa"

– Ett uteblivet besök innebär en kostnad för oss eftersom vi anlitat folk som ska få betalt. Då tycker vi det är rimligt att den som har förorsakat kostnaden, det vill säga hyresgästen, ska betala för det, säger Per Stephani, vd på Kalmarhem. 

Men informationen om de nya avgifterna har bara lagts ut på hemsidan. Information saknas på anslagstavlor, i brevutskick eller sms. Informationen saknades även i Kalmarhems nya tidning Hem till dig som med sin första utgåva nådde hyresgästerna strax efter att beslutet om straffavgifter togs. Det innebär att informationen inte nått fram till alla de hyresgäster som saknar dator och internet. 

– Det är självklart inte bra och jag kan faktiskt inte svara på varför det blivit så här. Det är jätteviktigt att vi kommunicerar ett sådant här beslut. Det måste vi bli bättre på

Läs ocksåCarina kämpar mot ensamhetenEn äldre och en medelålders kvinna sitter och pratar
Läs också Ulf lägger ut hyreshusets dammråttor på Instagram Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Hyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.