Annons

Kammarrätten prövar inte försäljningen av kommunala hyresrätter i Staffanstorp

Staffanstorp ​Fullmäktigebeslutet i Staffanstorps kommun att tillåta en försäljning av kommunala hyresrätter kommer inte att tas upp för prövning av kammarrätten. ​

​Det var den 13 juni som M med minsta möjliga marginal drev igenom  det omdebatterade förslaget om nya ägardirektiv för Staffanstorpshus som ger det kommunala bostadsbolaget rätt att sälja sina 800 lägenheter.

Oppositionsrådet Torbjörn Lövendahl (S) överklagade beslutet till förvaltningsrätten. Han yrkade i sitt överklagande på att rätten inhiberar och sedan upphäver beslutet om nya ägardirektiv för det kommunala bostadsbolaget eftersom det inte tillräckligt tydligt framgår att det hela handlar om en försäljning av det allmännyttiga bostadsbeståndet.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Förvaltningsrätten i Malmö avslog yrkandet om inhibition, vilket överklagades till kammarrätten i Malmö som nu beslutat att inte pröva ärendet. När det gäller frågan om ett upphävande av fullmäktigebeslutet har förvaltningsrätten ännu inte tagit ställning.

Beslutet i fullmäktige  föregicks av en intensiv
debatt och en omfattande namninsamling med krav på en folkomröstning. Till hösten ska fullmäktige ta ställning till om det ska bli en folkomröstning i frågan.

Annons
Läs också Stopp för självförvaltning - nu höjs hyrorna med 3 procent Svenska Bostadsfonden köper lägenheter i Staffanstorp I Staffanstorp kostade ett hyreskontrakt 15 000 kronor Klart vem som köper kommunala Staffanstorpshus Staffanstorps fullmäktige avslog folkomröstning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.